Filo Mining

Filo Mining är ett kanadensiskt bolag verksamma inom gruvsektorn, noterat på First North Stockholm. Bolaget är specialiserade inom prospektering, exploatering samt vidare distribution av metaller och råvaror. Råvarorna består huvudsakligen av guldförnödenheter samt silver. Övriga produkter som tillverkas inkluderar koppar och bly.

Sannerligen spännande bolag - ingår i Lundinsfären vilka har affärssinne sällan skådat.

Aktien har klarat sig gott i år och idag meddelade bolaget resultatet av ytterligare borrhål.

Nå, vad tror vi om detta? Blir det storslam och kursrusning?

/GT

Två flugor i en smäll, Lundinstyre och Sydamerikanska mineraler. Alla förhoppningar att det kommer gå strålande, om än det tar några år att prospektera och starta upp gruva. Annat Lundin bolag - Lundin Gold med stora framgångar i Equador.

Ser nu att den steg upp över 10% idag… :melting_face:

Nu över 17 procent…

Vad tror ni om kursens utveckling framöver? Är festen över för denna gång eller kommer det fortsätta upp?

Personligen ser jag inte att ädelmetaller (och övriga råvaror/metaller) ens har hunnit träda in i den kommande bull-marknad som det talas om. Ser man ex. på Ryssland som indirekt peggat Rubeln till guld (5000 Rubel = 1 gram guld => 5000 Rubel är idag 83,3 $ => 2748.9 $ per OZ guld i Ryssland (jmr. 1 744,31 $ med USA:s prissättning) - bara det öppnar upp för enorma arbitragemöjligheter som guldhandlare i Ryssland. Summan av detta är att detta sannerligen för guld framåt.