Grundaren av den kinesiska telekomjätten Huawei varnar för en smärtsam global "slowdown"

Grundaren av den kinesiska telekomjätten Huawei varnar för en smärtsam global “slowdown” och uppmanar företag att förbereda sig inför att behöva slåss för sin överlevnad. Länk

Grundaren av den kinesiska telekomjätten Huawei är den senaste högprofilerade figuren i Kina som blivit viral efter att ha varnat företagets personal för tuffa tider framför företaget – och den globala ekonomin.

I ett läckt e-mail, endast avsett för företagets personal, varnade vd Ren Zhengfei för att det inte kommer att finnas “ingen ljuspunkt i världen” på upp till tre till fem år - en “mycket smärtsam historisk period” när den globala ekonomin minskar.

Under det kommande decenniet kommer de globala ekonomiska förhållandena att fortsätta att försämras på grund av Rysslands krig mot Ukraina och de pågående effekterna av covid-19-pandemin, enligt Ren.

Som ett resultat, sa han, måste Huawei – världens tredje största smartphonetillverkare – växla till “överlevnadsläge” för att säkra vinster och säkerställa kassaflöde, snarare än att fokusera på skala och expansion.

“Kylan kommer att kännas av alla,” sa Ren.

Fyfan - vad händer nu? Har Ren Zhengfei rätt? Detta låter inte speciellt bra…

Och där kom en artikel om det på DI (här)

Skrämmande utan tvekan. Blir intressant att följa. Risken finns att detta leder till en black-swan eller blir en självuppfyllande profetia.

Verkar hända en del märkliga saker i Kina (som enbart poppar upp på Twitter), som typ detta - jävligt oklart och inte direkt genomtänkt.