Protester mot höga priser i Europa/världen

Överallt på twitter kan man se klipp från protester i Europa och världen mot stigande priser/inflation, primärt mot stigande energipriser. Nu senast i Prag.

Några fler; Italien, Indonesien , Tyskland, Storbritannien (här och här) , och även bondeupproret i Belgien och Tyskland. Och då har inte ens vintern anlänt ännu…

Varför skrivs inte detta om i svenska medier? Det känns helt sjukt att en så stor protest sker i Prag utan att det skrivs om det. Är det för att vi i Sverige inte “ska få idéer” och göra samma sak nu när elräkningen börjar stiga? Känns också sjukt att det i så fall skulle vara konspirerat så av våra medier. För vem skulle gör man så? Regeringen?

Tror ni att det kommer till Sverige snart eller har vi det inte i oss att protestera? Vilka faktorer krävs för att vi snart ska se detta här?

Frankrike igår: https://twitter.com/steve_hanke/status/1566442963625906176

Svensk media: “Gå ner tio kilo på åtta veckor”

Så sjukt. Pratat med några vänner om detta och ingen känner till protesterna. Det kan också vara för att inte uppmuntra svenskar till att spara sina pengar i rädsla för kommande stigande elpriser. Man vill ju fortfarande ha många som spenderar för att fortsätta stimulera ekonomin…eller?

Och ja, VEM är det isåfall som håller tillbaka nyheterna?