Railway Metrics and Dynamics Sweden AB godkänt för notering på Spotlight Stock Market

Teknikföretaget RMD kommer noteras på Spotlight.

Bolaget har utvecklat ett moln-och realtidsbaserat system baserat på avancerade logaritmer och AI. Plattformen ger liveuppdatering om tillgångens status, underhållsfrågor och säkerhetsfrågor, allt baserat på bolagets patenterade sensorenhet, ‘Performance Monitoring Unit’. Bolagets PMU analyserar inhämtad data och kan på så vis ge järnvägsoperatörer möjlighet att förutse kommande underhållsbehov och därmed undvika tekniska fel och olyckor.

Kort och gott - deras IoT-lösning skapar förutsättningar för järnvägsföretag att förbättra säkerhet, punktlighet och effektivitet och lönsamhet.

Låter ju toppen. Någon som har kikat närmre? Bolaget har för närvarande en offertstock om cirka 1,4 MSEK (0,3 MSEK vid slutet av 2021). Den “smarta järnvägsmarknaden” förväntas uppgå till ca 38,5 miljader USD 2025 med CAGR om cirka 17,3%. Men det som lockar mig är att de tydligen kan applicera tekniken på fler branscher - kanske värt att granska caset lite närmre.

https://railwaymetrics.com/investor/ipo/

Intressant! Ser verkligen ett stort behov av att göra Sveriges infrastruktur, specifikt våra järnvägar, mer “leant” - kanske har tågen en chans att komma i tid i och med detta, vem vet! ; )

Får nästan känslan av att bolag som Hexagon är inne och nosar på uppköp om man ser till deras eget system inom samma fält: https://rail.hexagongeosystems.com/

Kanske bör man teckna lite aktier och hoppas på ett ev. uppköp - vad tror du?