Skåne-möllan AB (SKMO.ST)

Officiell aktietråd för Skåne-möllan AB.

Skåne-Möllan är en mjöl- och spannmålsproducent. Störst specialisering sker mot TTT-produkter vilket innefattar värmebehandling av spannmålen. Kunderna består av både mindre - och stora aktörer inom livsmedelsindustrin men även utav privatpersoner. Försäljning sker både via fysiska butiker samt via bolagets E-handelsplattform. Bolaget grundades under 1971 och har sitt huvudkontor i Tågarp.

Skåne-möllan är noterade på First North.

Pga. rådande inflation samt problematiken kring supply-chain av diverse varor - speciellt vete och spannmål - samt kriget, har aktien gått bra. Jag har själv under en 6-månadersperiod bevakat bolaget och köpt in mig samt sålt av då och då, med vinst. Kursen var uppe och studsade på 225 men har sedan dess sjunkit till 116 (15/8).

Nu är jag lite sugen på att lägga (nästan) allt på rött och köpa in mig igen. Dessvärre är det lite trångt i dörren om man skulle vilja sälja pga. låg omsättning av aktierna, men bortsett från det så känns det som att det är läge att gå in igen.

Vad tror ni? Hur ser kommer det se ut framöver vad gäller priset på råvaror/vete? Känns som att om det är NÅGOT man bör investera i “i dessa tider” så är det just denna typen av bolag. Eller?

Ser ut som att den landat på en kurs mellan 90-100 efter rusningen. Tror att man får gräva i marknaden avseende spannmål och lägga ett pussel över hur framtiden ser ut vad gäller produktion, export, import etc. för att få en tydlig bild av hur det kan komma att se ut.